søndag den 23. juni 2013

Yndlingsboller

Jeg elsker at bage mine egne boller og især disse er virkelig nemme og smager så lækkert. Da de helt med fuldkorn, kan man også spise dem med god samvittighed, hvis man er hvede-forskrækket :)


Til 15-18 boller
6 dl vand
50 g gær
2 spsk smagsneutral olie
1/2 tsk salt
1 dl solsikkekerner
1/2 hakkede mandler
1 dl hørfrø
1,5 dl musli
1,5 dl havregryn
600 g fuldkornsmel (graham, fuldkornshvedemel, rugmel, spelt, durum)
1 æg

Kom 6 dl lunkent vand og olie i en stor skål og opløs gæren deri. Kom derefter solsikkekerner, hørfrø, hakkede mandler, musli, havregryn og salt i og bland godt. Kom så melet i lidt ad gangen, da den ikke må blive for hård en dej, da den så ikke hæver så meget. Så er det bedre at ælte resten af melen i efter dejen har hævet.
Når alle ingredienserne er blandet godt sammen, stilles dejen til hævning i 45 minutter et lunt sted.
Efter de 45 minutter kommes resten af melet i, dejen æltes og laves til boller. Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader.
Efter de 20 minutter pensles bollerne og bages i 22-26 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar