torsdag den 1. august 2013

Hummus

Der findes 1000 forskellige versioner af hummus; med og uden tahin, hvidløg, gøglede krydderier, you name it. Men efter jeg var i NY og fik en super god hummus, måtte jeg prøve selv. Det er en down-to-earth hummus, fordi jeg gad ikke handle så meget ;)


Til 1 stor skål

250 gram kikærter (kogte)
2 fed hvidløg
3/4 dl smagsneutral olie
2 tsk paprika
Saften af en halv citron
1 spsk solsikkekerner (kan udelades)
Et drys cayenne peber
Salt
Lidt vand

Husk at vægten efter kogning af kikærter stiger en del, så hvis man ikke bruger færdigkogte kikærter, skal man ikke koge 250g.

Kom alle ingredienser i en blender eller brug en stavblender, minihakker etc og blend det til en ensartet masse. Smag til med salt og evt de andre krydderier. Det skal være en tyk masse, men ikke med klumper eller alt for tyk. Suppler med vand til at få den rette konsistens :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar